Det lönar sig att prata med telefonförsäljare.

Ja, du läste rätt, ibland kan man faktiskt spara pengar genom att ta dom samtalen som man allt för ofta drar sig för.

Tänk att en telefonförsäljare kan spara ett par tusenlappar om året, vem kunde tro de?

Här nedan hittar ni hur samtalet gick till och vad det hela handlade om 🙂

För ett par dagar sedan så ringde telefonen och det var ett nummer jag inte kände igen. Vi alla vet att dessa nummer oftast tillhör ett företag som använder sig av telefonförsäljare, oftast är dom inte pålästa och de tar sällan ett “tack, men nej tack” utan de maler på och man får aldrig chansen att faktiskt på ett trevligt sätt tacka nej till deras erbjudande, utan man måste alltid låta otrevlig och i värsta fall lägga på i örat på dom, vilket givetvis aldrig känns trevligt då dom enbart utför sitt jobb. De måste ju tjäna sina pengar på något sätt.

Jag hade inget för mig och kände att jag skall ge denna säljare en chans, oavsett vad dom erbjuder så ska jag ta mig tiden att lyssna och analysera, kanske blir det första gången jag tecknar ett avtal via telefonen. Till min förvåning så var det precis det som hände, jag är glad över att jag gjorde det för hade jag inte gjort det så hade jag inte kommit över en riktigt bra deal.

Hej mitt namn är xxxx, jag ringer dig för att prata om ditt elavtal, har du ett par minuter över?

Spännande tänkte jag, nu ska vi se vad de säger.

Han var väldigt påläst i produkten, hand hade även koll på konkurrenterna, bland annat elbolaget jag använder mig av just nu. Han la fram fördelar och nackdelar. Han försökte inte övertala mig, utan han övertyga mig vilket är stor skillnad.

Jag är Göta energi nya kund
som sagt, han övertyga mig och när jag går in och läser på Göta energis hemsida så stämmer allt säljaren sa. Nu har jag el utan påslag.

Det innebär följande:
Jag köper elen till inköpspris, det är alltså ett rörligt avtal utan påslag. Jag betalar samma pris som Göta energi köper det för. bara det är helt fantastiskt.

Vad tjänar dom in sina pengar då? Jo, de tillkommer ett elcertifikatavgift och en liten månadskostnad. Beroende på hur mycket el man förburkar under året så tillkommer det en liten månadskostnad.